Selecteer een pagina

“… een kloddertje goudgeel daar…”. Als bezige bij van een bepaalde generatie ligt de tv-serie ‘De Familie Knots’ me nog vers in het geheugen. Het heeft niets met het goedje in deze blog te maken, maar als je hun roze nu in goudgeel verandert, begint de strekking van dit verhaal je misschien al te dagen. En het is nog niet klaar met de jeugdherinneringen, want mijn bijnaam was en is (natuurlijk) Marja de Bij naar het bijna-gelijknamige tekenfilmfiguurtje. Toen mijn moeder nog mijn kleding uitkoos, kreeg ik eens een zwart-geel gestreepte trui te dragen, wat niet zo in goede aarde viel. Maar… nu vliegt in het logo van Fietsen voor m’n eten een bijtje en Marja is inmiddels het fietsvriendinnetje van stripfiguur Ben de Westlandse Bij.

Ik heb dus iets met bijen. En met honing, vooral die bij elkaar gefietste uit de streek vandaan. Heerlijk als gezonder zoet in mijn eten en drinken. Ik fiets voor m’n honing! En Natuurlijk Westland in Naaldwijk heeft mijn hart gestolen. Ook honing kopen? kijk op onze site

Mijn eerste keer Natuurlijk Westland

Gerrit en Astrid Stuurman ontvingen op 4 maart 2020 hartelijk de delegatie van de Fietsersbond Westland, voor de officiële installatie van de Westlandse Fietsburgemeester. Wethouder Pieter Varekamp hing me in de veranda van Natuurlijk Westland de fietsburgemeestersketting om, onder toeziend oog van bestuursleden, media en publiek, waaronder mijn trotse ouders.

Ik moest schoorvoetend bekennen dat dit mijn allereerste bezoek aan Natuurlijk Westland was, ook al staat deze tip al sinds de start van Fietsen voor m’n eten – Westland op de regiokaart. Daar had ik wel een legitieme reden voor: ik had sinds de start van Fietsen voor m’n eten al zoveel honing uit andere streken bij elkaar gefietst en cadeau gekregen, dat ik nog niet toe was aan een nieuw potje.

Lees verder