Selecteer een pagina

Puur natuur in het Westland!

Royal jelly Dordrecht

U bent op zoek naar Royal jelly Dordrecht. Bij Natuurlijk Westland kunt u terecht voor Royal jelly, ook wel genoemd koninginnegelei. Wij vertellen u graag meer over Royal jelly en haar eigenschappen. Royal jelly is het meest facinerende en kostbaarste product dat de honingbij levert. De ontwikkeling van een honingbijlarve tot werkster of koningin wordt niet genetisch bepaald, maar is afhankelijk van voeding, met name de koninginnegelei. Dit complexe mengsel wordt aangemaakt en toegediend door de werkster bijen. De eerste drie dagen krijgen alle eitjes-larven koninginnegelei. Eitjes-larven die voorbestemd zijn om koningin te worden krijgen dit voedsel hun leven lang. Dit resulteert in een lang leven (3-5 levensjaren) tegenover een zomerbij die niet ouder wordt dan 5 tot 7 weken. Ook is de koningin zodanig ontwikkeld dat zij ook jaren lang, na bevruchting door de darren, bevruchte eitjes kan leggen.

Royal jelly is een product van de jongste werksters, die voedersapklieren ontwikkelen door het consumeren van pollen. De afscheiding uit voedersapklieren (bestaande uit mineralen, vitaminen, eiwitten en vetten) gemengd met secreten uit de bovenkaakklieren vormen samen Royal jelly. Royal jelly is een rijk mengsel van waardevolle stoffen die eigenlijk ontstaan zijn uit stuifmeel. Deze stoffen worden door bijen enzymatisch ontleed waardoor ze in hoge mate biologisch beschikbaar zijn.

De voordelen van Royal jelly

Royal jelly bevat hoogwaardige eiwitten, aminozuren, vitaminen, mineralen, koolhydraten, plantaardige oliën met verzadigde vetzuren, sporenelementen, secundaire plantaardige stoffen, antibiotische werkende stoffenen en plantaardige hormonen. Mineralen zijn stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn evenals vitamines onmisbaar voor een normale groei en een goede gezondheid.

Koninginnegelei (Royal jelly) kun je naar eigen smaak en behoefte mengen met honing. Door het samen te gebruiken met honing wordt de werking versterkt.

Natuurlijk Werkbij Westland heeft Royal jelly op voorraad in de diepvries. In verpakkingen van 50gr, 100gr, 200gr en 1000gr is het (nadat het uit de diepvries gehaald en ontdooid is) in de koelkast (3-6 graden) nog een half jaar houdbaar.

Heeft u specifieke vragen over Royal jelly? Neem dan even contact op via info@natuurlijk-westland.nl of Tel. 0174 725204 / 06 31949031

Tot ziens bij Natuurlijk Westland, de plek voor Royal jelly in Dordrecht en omstreken!

Natuurlijk Westland

Wij, Gerrit & Astrid, zijn enthousiast over onze winkel en rustpunt "NATUURLIJK-WESTLAND". Natuurlijk zijn wij  gepassioneerd over de bijen, onze bijenkorf producten, glazenpotten en deksels en onze imkerijmatrialen.  Onze winkel verscholen bij de "Plas van alle Winden", is een pareltje in het weinige groen dat in het Westland te vinden is. Even onthaasten? Geniet  van de stilte, rust, ruimte en gezelligheid. Klantvriendelijkheid en klantrelatie vinden wij belangrijk! Persoonlijk informeren, adviseren wij u graag over al onze producten zoals: gezonde koud geslingerde imker honing, propolis, bijenpollen, royal-jelly, gezonde manuka honing. Laat u verrassen. Kent u de geheimen nog niet van de verschillende smaken van honing ? Kom gerust proeven. Nieuwsgierig naar de andere producten zoals, propolis, royal-jelly, bijenpollen. Bezoek onze winkel en Kijk op onze website.

 

Geniet van koffie op ons terras...!

U bent  van harte welkom op onze vernieuwde veranda en terras. Geniet van een kopje thee, koffie, cappuccino of wiener-melange met een heerlijk stukje Tjechische honingtaart. Steeds meer mensen weten ons te vinden en wij genieten van al de positieve reacties!