Selecteer een pagina

Honing kopen

Wil je honing kopen maar weet je niet welk soort je moet kiezen? Begin bij de bron en dat is de imker. Honing is een natuurproduct dat wordt gemaakt door bijen met een beetje hulp van een vakkundige imker die ervoor zorgt dat jij de lekkerste honing kunt kopen. Weet jij wat het verschil is tussen heldere honing en crème honing? En waarom is bloemenhoning anders dan Manuka honing? Met zoveel keuze kan het lastig zijn om een product te kiezen. We helpen je daar graag mee, in de winkel en om te beginnen op deze pagina. Bij ons kun je honing (of zoals ze in België zeggen) honig kopen van traceerbare bron. Om je weerstand te verhogen, om je calorie inname te verminderen of gewoon omdat het zo lekker is!

Bijen honing kopen

Koop Direct Honing In Onze Shop

Natuur honing kopen

Het is niet moeilijk om een pot honing te kopen, een keuze maken wordt al wat lastiger. Als eerste is er het verschil tussen rauwe honing en bewerkte honing. Als het een rauw product betreft dan is er geen nabewerking toegepast. Dit is het meest natuurlijke product zonder toevoegingen of handelingen in de fabriek. De potjes en flessen die je in de supermarkt zult aantreffen zijn niet rauw, waarom is dat?

Net als bij bijvoorbeeld melk is er een behoorlijk lange weg van bron naar consument. Om ervoor te zorgen dat het product er goed uitziet in de schappen worden er bewerkingen uitgevoerd. In het geval van rauwe honing wordt het product eerst verhit om kristalliseren te voorkomen. Daarnaast kan er ook suikersiroop worden toegevoegd om de prijs lager te maken. Bij natuur honing kopen kies je voor een echt en eerlijk natuurproduct zonder vreemde bewerkingen. Dan profiteer je van alle bouwstoffen, vitaminen en mineralen die oorspronkelijk in deze gouden verleiding zitten! Door verhitting zal de samenstelling namelijk veranderen wat invloed heeft op de voedingswaarde. Rauwe honing wordt ook wel verkocht als:

Alleen met natuur honing zonder verdere bewerking weet je zeker dat alle goede eigenschappen behouden blijven. Je kunt kristalliseren voorkomen door contact met vocht te vermijden. Honing kristallen kun je weer vloeibaar maken door ze te verwarmen tot 40 graden. Natuur honing kan helpen om de weerstand te verhogen, allergieën tegen te gaan en het past in een verantwoord voedingspatroon.

Koop Direct Honing In Onze Shop

Honing bestellen

We hebben rauwe honing zojuist vergeleken met melk, we kunnen ook een vergelijking maken met wijn. Er zijn veel soorten wijn, toch smaakt ‘standaard’ wijn eigenlijk altijd hetzelfde. Hoe komt dat? Wijnen zonder herkomst zijn combinaties van enorme vaten wijn die gemengd worden in een fabriek. Zo ontstaat er een uniforme smaak en de klant weet precies wat te verwachten bij een merk of soort wijn. Toch weet iedereen dat de beste wijnen een specifieke herkomst hebben. Die wijn heeft een uniek karakter wat te wijten is aan allerlei kenmerken. Dat is ook het geval bij honing kopen.

Als eerste zijn er verschillende planten waar bijen nectar vandaan halen. Vaak zijn dit bloemenvelden met meerdere soorten bloemen wat een gebalanceerde smaak geeft. Als er kastanjebomen staan, eucalyptus planten of avocado’s worden verbouwd, dan kun je dit proeven aan de honing. De locatie is ook een factor. Een lokale honing kopen is heel bijzonder, je kunt de omgeving als het ware proeven. Manuka honing uit Nieuw-Zeeland wordt geroemd om de intense smaak en antibacteriële werking. Alleen honing uit nectar van de Manuka boom mag zo worden genoemd. Er zijn ook verschillende kwaliteiten die met een officieel keurmerk worden aangeduid. Met name consumenten die honing kopen voor de heilzame werking kiezen voor deze premium honing.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van honing?

  • Minder calorieën dan vergelijkbare hoeveelheid suiker.
  • Helpt de symptomen van hooikoorts te verminderen.
  • Rijk aan antioxidanten en belangrijke bouwstoffen.
  • Bacterie- en schimmelremmende werking.
  • Langer een verzadigd gevoel dus minder snel honger.

Je mag honing dus gerust een superfood noemen. Uiteraard is het geen wondermiddel of medicijn maar een supplement. Als je een medische aandoening hebt neem dan contact op met de huisarts of medisch specialist.

Koop Direct Honing In Onze Shop

Honing te koop

Wist je dat Vlamingen vaak honig kopen? Dan hebben we het niet over soep in een pakje maar precies dezelfde goudgele verleiding die je in onze webshop aantreft. Honig en honing betekenen precies hetzelfde, ergens in de historie zijn er twee soorten spelling gekomen. Overigens kom je in België ook vaak het woord ‘miel’ tegen wat het Franse woord is voor honing. Er is ook in Nederland een ontbijt granen product dan vroeger ‘Honey Pops’ werd genoemd en nu ‘Miel Pops’ heet. Waarom niet met het Nederlandse woord? Waarschijnlijk omdat er slechts twee procent honing in zit! Voor het echte werk kun je dus veel beter 100% honig kopen!

Over 100% honing gesproken; weet jij hoe crème honing wordt gemaakt? Nee, er wordt geen room of iets dergelijks aan toegevoegd, ook hierbij wordt een geheel natuurlijk proces toegepast. Je weet dat rauwe honing snel kan kristalliseren tot een soort suiker. Bij crème honing wordt dit proces bij een deel van de honing opgewekt door het in vloeibare toestand te roeren (agitatie). Dan wordt de kristal honing gemengd met de vloeibare honing waardoor er een heerlijk romig product ontstaat. Dus geen toevoegingen of andere trucjes maar gewoon een natuurlijk proces. Zo, nu kun je bewust en met vertrouwen de beste honing kopen!

Koop Direct Honing In Onze Shop