0 items

Waarom Nederlandse honing?

Echte honing kopen

Wij van Natuurlijk-Westland verkopen de Nederlandse honingsoorten van betrouwbare leveranciers die passie hebben voor de bijen en hun producten. Daar hoort de Werkbij ook zeker bij.

Rauwe honing? Biologische honing? Koudgeslingerd? Er wordt over honing van alles gezegd. Echte honing kopen van De Werkbij betekent dat je altijd eerlijke, onbewerkte en biologische honing koopt.

Koudgeslingerde honing

Echte honing, wat is dit nu precies? Tegenwoordig wordt dit steeds vaker aangeduid met rauwe honing, biologische honing of koudgeslingerde honing. De honing is dan onbewerkt en niet gekookt. De echte honing van de Werkbij wordt als volgt gemaakt: ontzegelt, geslingerd en verwerkt in een glazen potje of emmer. Conclusie: echte honing koop je bij de imker zelf. Vloeibare honing kan je alleen slingeren als het niet verwarmt is. Ook na het koudslingeren wordt onze honing niet gepasteuriseerd, zodat de goede stoffen in de honing behouden blijven. Door te zeven komt de biologische honing mooi schoon in het potje terecht (zonder wasdekseltjes).

Pure honing kopen? Raathoning

Honing in de meest rauwe vorm is misschien wel raathoning; daar zijn de minste mensenhanden aan te pas gekomen. Als je op zoek bent naar de meest onbewerkte biologische honing, dan raden wij raathoning aan.  Een stukje raathoning bevat zelfs nog de waszegeltjes die de bijen erop maken. Hier is dus echt nog helemaal niets mee gebeurd, niet verwarmd, niet gezeefd, alleen gesneden!